Een demo aanvragen
Software voor het beheer van gegevensbeveiliging

IT-beveiliging in de zomer

Bescherm uw bedrijf.

Artikelen

13 juni 2024

De zomervakantie betekent vaak ontspanning en reizen. Echter, deze periode is ook bevorderlijk voor cyberaanvallen, vooral voor kleine bedrijven. Het is dus belangrijk om voorzorgsmaatregelen te nemen om de digitale veiligheid van uw bedrijf tijdens dit zomerseizoen te beschermen.

Waarom nemen de cyberrisico’s in de zomer toe?

  • Verminderde waakzaamheid: Tijdens de vakantie kan de aandacht voor veiligheid afnemen, wat de kans op het klikken op schadelijke links of het vrijgeven van gevoelige informatie vergroot.
  • Toegang op afstand: Het toegenomen gebruik van openbare netwerken voor toegang tot bedrijfsgegevens kan bedrijven blootstellen aan een groter risico op hacking.
  • Afwezigheid van sleutelpersoneel: Met veel werknemers met verlof kunnen kleine bedrijven zonder personeel komen te zitten dat snel kan reageren op een cyberaanval.

 

Onze tips

  1. Als u beschermd bent door de Cyberbox, gebruik dan een VPN voor openbare WiFi-verbindingen: wanneer u werkt vanuit een café, hotel of een andere openbare plek, gebruik altijd een virtueel privé netwerk (VPN). Dit helpt uw gegevens te beschermen tegen cybercriminelen die op zoek zijn naar het onderscheppen van gevoelige informatie.
  2. Update uw apparaten en software: zorg ervoor dat al uw apparaten en software de laatste beveiligingsupdates hebben.
  3. Maak een back-up van uw gegevens: maak een volledige back-up van al uw belangrijke gegevens voordat u op vakantie gaat. In het geval van een cyberaanval of verlies van een apparaat kunt u dan zonder problemen uw informatie terughalen.
  4. Train uw medewerkers en partners: organiseer trainingssessies om uw medewerkers en partners te herinneren aan de beste praktijken voor cyberveiligheid, met nadruk op verhoogde waakzaamheid tijdens de zomerperiode.
  5. Controleer op ongebruikelijke activiteiten: installeer inbraakdetectiesystemen en monitoringsoftware om ongebruikelijke of verdachte activiteiten op uw netwerk te identificeren.
  6. Versterk uw beveiligingsmaatregelen: implementeer versterkte beveiligingsmaatregelen voor toegang op afstand, zoals tweefactorauthenticatie (2FA).

 

De zomervakantie zou een periode van rust en ontspanning moeten zijn, en niet van stress gerelateerd aan cyberveiligheid. Door deze tips te volgen, kunt u het risico op cyberaanvallen aanzienlijk verminderen en volop van uw zomer genieten. Bij Skyforce staan wij klaar om u te helpen beschermd te blijven, waar u zich ook bevindt.

Voor meer advies en oplossingen op het gebied van cyberveiligheid, speciaal voor kleine bedrijven en zelfstandigen, neem gerust contact met ons op.

Een veilige zomer toegewenst! ☀️

Soortgelijke artikelen