Een demo aanvragen
Software voor het beheer van gegevensbeveiliging

Veilige zomersolden

Onze tips.

Artikelen

13 juni 2024

De zomersolden zijn een ideale periode om goede deals te vinden, maar ze brengen ook risico’s met zich mee voor uw online veiligheid. Hier zijn vijf tips om u te helpen veilig te winkelen:

  • Wees voorzichtig met te mooie aanbiedingen: aanbiedingen die te mooi lijken om waar te zijn, zijn dat vaak ook. Controleer altijd de betrouwbaarheid van de verkopers voordat u een aankoop doet.
  • Gebruik beveiligde sites: zorg ervoor dat de site een beveiligde verbinding gebruikt, herkenbaar aan de URL die begint met « https:// » en een hangslot in de adresbalk.
  • Controleer de betrouwbaarheid van de verkoper: voordat u iets koopt, lees online beoordelingen en controleer of de contactgegevens van de verkoper beschikbaar zijn. Dit helpt u om oplichting te voorkomen.
  • Houd uwsoftware up-to-date: zorg ervoor dat uw besturingssysteem, browser en antivirussoftware up-to-date zijn. Updates bevatten vaak essentiële beveiligingspatches.
  • Bescherm uw financiële gegevens: voer uw bankgegevens alleen in op beveiligde betalingspagina’s. Gebruik bij voorkeur betalingsmethoden die extra bescherming bieden, zoals virtuele kaarten of PayPal. Controleer regelmatig uw bankafschriften om verdachte activiteiten op te sporen.

 

Door deze tips te volgen, kunt u veilig genieten van de zomersolden. Voor meer informatie over cyberbeveiliging en de bescherming van uw gegevens, neem gerust contact met ons op.

Soortgelijke artikelen