Een demo aanvragen
Software voor het beheer van gegevensbeveiliging

Oekraïens conflict: wat zijn de risico’s voor de cyberbeveiliging in België?

Gezien de huidige spanningen in Oost-Europa is het logisch dat men zich afvraagt welke risico’s België loopt op het gebied van cyberveiligheid.

Nieuws

22 februari 2021

Gezien de huidige spanningen in Oost-Europa is het logisch dat men zich afvraagt welke risico’s België loopt op het gebied van cyberveiligheid.

In een onderling verbonden wereld is het internet immers een wapen dat tot doel heeft te destabiliseren en te verlammen. Sinds enkele weken nemen de cyberaanvallen van Russische oorsprong toe, en hoe meer ze toenemen, hoe groter het risico dat dit repercussies buiten België zal hebben.

De belangrijkste doelwitten van deze aanvallen zijn banken, de media, officiële overheidssites, strategische energie- en vervoersinfrastructuur, enz.
Volgens Sergej Zjirnov, voormalig KGB-spion: “België is nummer 2 op de lijst van vijanden van Rusland”, omdat hier het NAVO-hoofdkwartier is gevestigd.

Defensie heeft haar waakzaamheid verhoogd, geïnvesteerd en haar personeel en vermogens op cybergebied versterkt. Defensiepersoneel is met name gevraagd alerter te zijn op signalen die kunnen wijzen op een cyberaanval, spionage of sabotage.

Hoewel er op dit moment geen tekenen zijn van een cyberaanval, adviseren wij u toch voorzichtig te blijven.

Hier volgen enkele tips om uw cyberbeveiliging te versterken:

– Maak regelmatig back-ups van uw gegevens
– Zorg ervoor dat uw software up to date is
– Zorg voor sterke wachtwoorden
– Ontwikkel een rampenplan voor het geval van een cyberaanval en train uw personeel

Indien u twijfels of vragen heeft, kunt u contact met ons opnemen op 02 899 75 50.

Soortgelijke artikelen