Een demo aanvragen
Software voor het beheer van gegevensbeveiliging

Connectiviteit en vakantie: wees voorzichtig!

In dit tijdperk van interconnectie, wanneer u op vakantie bent en niet thuis bent voor wifi, bent u geneigd om online te gaan via een gratis openbaar wifi-netwerk zoals dat van de luchthaven, het hotel, het restaurant…

Artikelen

15 november 2023

In dit tijdperk van interconnectie, wanneer u op vakantie bent en niet thuis bent voor wifi, bent u geneigd om online te gaan via een gratis openbaar wifi-netwerk zoals dat van de luchthaven, het hotel, het restaurant…

Deze gemakkelijke oplossing houdt echter vele risico’s in.

Inderdaad, het is een kans voor hackers.

In de eerste plaats wordt de verbinding met het netwerk gemaakt zonder persoonlijke authenticatie. Dit betekent dat onbeschermde apparaten gemakkelijk toegankelijk zijn voor hackers op hetzelfde netwerk. Op die manier hebben zij ook de mogelijkheid om tussen u en het verbindingspunt te staan om alle informatie die u communiceert te onderscheppen. Zij kunnen onder meer uw verificatiegegevens, bankgegevens, enz. opsporen en verbinding maken met uw systemen door zich voor te doen als u.

Deze hackers stelen niet alleen uw identiteit door gegevens te stelen, maar kunnen ook malware installeren en uw apparaat infecteren.

Geen paniek, dit betekent niet dat je geen verbinding kunt maken met gratis wifi. Hier zijn enkele tips om veilig te surfen:

  • Gebruik een VPN

Een VPN is een virtueel privé-netwerk dat uw verbinding beschermt door uw gegevens te versleutelen, waardoor het veel moeilijker te hacken is.

  • Zorg ervoor dat u surft op beveiligde URL’s

Controleer op het HTTPS-teken wanneer u websites bezoekt. Dit zorgt voor extra encryptie, zodat bijvoorbeeld uw wachtwoorden niet kunnen worden onderschept.

  • Delen uitschakelen

Je wilt waarschijnlijk je informatie met niemand delen. Om dit te voorkomen, moet u altijd de optie “delen” in uw besturingssysteem uitschakelen.

  • Schakel wifi uit

Als je geen verbinding hoeft te maken met een wifi-netwerk, zet je het uit. Anders zal het gegevens blijven verzenden via netwerken op afstand.

  • Blijf beschermd met onze Cyberbox

Onze cyberbox is een alles-in-één cyberbeveiligingsoplossing waarmee u verbindings- en inbraakpogingen kunt controleren en blokkeren, maar ook het verzenden van gegevens naar de buitenwereld zonder medeweten van de gebruiker, enz.