Een demo aanvragen
Software voor het beheer van gegevensbeveiliging

Cyberbeveiliging in de bouwsector: ontmoet ons op de Batibouw beurs!

Terwijl de bouwsector het digitale tijdperk omarmt, wordt het belang van cyberbeveiliging steeds crucialer.

Nieuws

17 januari 2024

Het digitale hart van de bouwplaatsen

In een steeds meer verbonden wereld blijft de bouwsector niet achter. Met de opkomst van technologieën zoals Building Information Modeling (BIM), het Internet of Things (IoT) en projectmanagementplatforms, transformeert digitalisering de bouwplaatsen en ontwerpbureaus. Deze technologische vooruitgang brengt echter ook risico’s met zich mee, vooral op het gebied van cyberveiligheid.

De bijkomende risico’s van digitalisering

De toenemende afhankelijkheid van digitale systemen maakt de bouwsector kwetsbaar voor cyberaanvallen. Deze aanvallen kunnen verschillende vormen aannemen, zoals diefstal van gevoelige gegevens (bouwplannen, klantgegevens), factuurfraude, ransomware-aanvallen (blokkeren van operaties) of inbraken in de netwerken voor de controle van apparatuur. De gevolgen kunnen rampzalig zijn, variërend van financieel verlies tot bouwvertragingen en in gevaar brengen van de veiligheid van gebouwen.

Cyberveiligheid: een strategische uitdaging

Gezien deze bedreigingen is het essentieel voor bedrijven in de bouwsector om robuuste cyberveiligheidsstrategieën te adopteren. Dit houdt niet alleen de bescherming van IT-infrastructuren in, maar ook het bewust maken van teams en het implementeren van procedures voor incidentrespons. Cyberveiligheid is niet alleen een technologische kwestie, het is ook een bedrijfscultuurkwestie.

Onze expertise tot uw dienst

Wij begrijpen de specifieke uitdagingen waarmee de bouwsector wordt geconfronteerd. Onze aanpak is op maat gemaakt om te voldoen aan de unieke behoeften van elk bedrijf, en zorgt voor de bescherming van uw gegevens en projecten.

Ontmoet ons op de Batibouw beurs!

We zijn verheugd om onze deelname aan de Batibouw beurs aan te kondigen, het onmisbare evenement voor de bouwsector, van 17 tot 25 februari. Kom ontdekken hoe we u kunnen helpen bij het bouwen van een solide en op uw bedrijf afgestemde cyberveiligheidsstrategie. Ons team zal aanwezig zijn om uw vragen te beantwoorden, u te adviseren en onze oplossingen te presenteren.

Soortgelijke artikelen