Een demo aanvragen
Software voor het beheer van gegevensbeveiliging

Cyberveiligheid, belangrijker dan ooit

Begin september hadden we het genoegen de Waalse minister van Economie, Onderzoek, Innovatie en Digitale Economie, Willy Borsus, te verwelkomen.

Nieuws

7 december 2020

Begin september mochten we Willy Borsus, Waals minister van Economie, Onderzoek, Innovatie en Digitalisering, op kantoor verwelkomen. We zijn bijzonder trots dat we hem op bezoek hadden om met hem het onderwerp cybersecurity aan te snijden. Het verheugt ons dat hij naar onze visie over deze cruciale kwestie luisterde. 

Een paar maanden geleden publiceerden we onze jaarlijkse cybersecurity barometer. Onze bevindingen waren alarmerend. Volgens de resultaten van onze enquête heeft meer dan een kwart (28%) van de microbedrijven en kmo’s in Franstalig België geen antivirussoftware geïnstalleerd. Daarbij stopt het niet want maar liefst 76% heeft geen firewall en 81% zegt over geen antispyware te beschikken. Bovendien heeft een derde van deze bedrijven geen verantwoordelijke om in geval van cyber-agressie direct te reageren. Bij nog eens een derde van de gevallen is de verantwoordelijke persoon gewoon de baas zelf. Een probleem dat de aandacht trok van de Waalse minister van Economie, Onderzoek, Innovatie en Digitalisering, Willy Borsus.  

2020 is een keerpunt. Ook voor de cybersecuritysector. De wereldwijde gezondheidscrisis en de gevolgen daarvan met telewerk en onze online aanwezigheid hebben inderdaad geleid tot een aanzienlijke stijging van de cybercriminaliteit. Het aantal phishingpogingen via zogenaamde ‘officiële’ mails met COVID-19 gerelateerde maatregelen is drastisch toegenomen. De rapporten zijn unaniem: het aantal cyberaanvallen neemt toe en ze worden steeds verfijnder én complexer.  

Het is in die geest dat we minister Borsus op 9 september in ons kantoor in Waterloo hebben ontvangen. We hebben met hem de resultaten van onze jaarlijkse barometer doorgenomen en we hebben onze complete oplossing voor kleine en middelgrote bedrijven getoond: de Cyberbox. Ter herinnering: Skyforce heeft dankzij Cyberbox, die we tussen de modem en de computer installeren, in iets meer dan een jaar tijd meer dan 730.000 kwaadaardige inbraakpogingen, waarvan sommige zeer geavanceerd, bij onze klanten heeft geblokkeerd!  

Voor ons is het bezoek van de minister een erkenning dat de cybersecuritysector belangrijker is dan ooit. Maar dat wisten we al langer! Vandaag de dag zetten een kleine 50 medewerkers zich in om meer dan 1.100 klanten te bedienen. En we blijven verschillende profielen aannemen om onze IT- en verkoopteams verder uit te breiden. 

Soortgelijke artikelen