Een demo aanvragen
Software voor het beheer van gegevensbeveiliging

Eerste Skyforce-opleiding: “Cyberbeveiliging, goede praktijken”

Op maandag 18 oktober hielden we onze allereerste cyberveiligheidstraining in ons Waterloo-kantoor.

Nieuws

19 oktober 2021

Op maandag 18 oktober hielden we onze allereerste cyberveiligheidstraining in ons Waterloo-kantoor.

Cybercriminaliteit is nu de meest voorkomende economische misdaad in België. Meer dan de helft van de Belgen werd in 2020 het slachtoffer van een hackpoging (L’Echo) en bijna acht op de tien grote bedrijven (De Tijd, CCB).

Elke dag doen mensen met slechte bedoelingen er alles aan om uw vertrouwelijke gegevens te stelen en uw bedrijf schade toe te brengen. De afgelopen weken hebben mobiele exploitanten dagelijks meer dan twee miljoen frauduleuze sms-berichten geblokkeerd.

Bij Skyforce is uw cyberveiligheid onze prioriteit. Daarom hebben wij besloten gratis opleidingen voor zelfstandigen/KMO’s op te zetten om hen beter te (bij)scholen.

Deze eerste opleidingssessie was toegespitst op social engineering met de daaraan verbonden risico’s en hoe die te vermijden. Het doel hiervan is de juiste reflexen aan te leren om niet in de steeds geraffineerdere valstrikken van de steeds innovatievere hackers te trappen, maar ook om elke vraag te beantwoorden en het bewustzijn van het belang van een solide cyberbeveiliging te vergroten. Zonder deze reflexen loopt u het risico de hacker zelf de sleutels te geven om uw gegevens te hacken.

Dit evenement was ook een gelegenheid om onze klanten te ontmoeten en onder het genot van een drankje met hen van gedachten te wisselen.

Bent u geïnteresseerd in dit soort training? De eerste Vlaamse opleiding vindt plaats in november in Antwerpen.

Stay tuned…

Soortgelijke artikelen