Een demo aanvragen
Software voor het beheer van gegevensbeveiliging

Een veilige website: de eerste stap naar cybersecurity!

Het beschermen van uw website is een verplichte stap voor elk bedrijf dat geeft om zijn cybersecurity en reputatie.

Artikelen

15 november 2023

Het beschermen van uw website is een verplichte stap voor elk bedrijf dat geeft om zijn cybersecurity en reputatie.

Iedereen en elke website kan het doelwit zijn van een cyberaanval, ongeacht de omvang. Een zelfstandige met een eenvoudige website kan zich veilig wanen, maar dat is een vergissing.

Het is dus van cruciaal belang om de nodige maatregelen te nemen om een aanval te kunnen afslaan, want de gevolgen kunnen rampzalig zijn voor de eigenaar van de website.

Wanneer uw website wordt gehackt, loopt u inderdaad het risico op tal van gevolgen, te beginnen met het verlies van gegevens. Als een hacker een zwakke plek op uw website ontdekt, kan hij binnendringen en toegang krijgen tot vertrouwelijke informatie over uw bedrijf en uw klanten. Eenmaal in het bezit van deze informatie kan hij er misbruik van maken.

Maar dat is niet alles. Ook uw reputatie kan worden geschaad, omdat een bedrijf dat zijn website niet kan beveiligen geen vertrouwen zal wekken bij het publiek.

Tot slot kunt u ook financieel worden getroffen in geval van een aanval. Hackers kunnen geld van u stelen via de bankgegevens op uw website en zelfs uw gegevens gijzelen en deze versleutelen in ruil voor een losgeld, dit wordt dan een « ransomware » genoemd.

Dus hoe kunt u uw website beschermen?

Er zijn verschillende manieren om uw website te beschermen tegen cyberaanvallen.

Om echter maximale bescherming te garanderen, is het essentieel om in verschillende stappen te handelen. Het is noodzakelijk om platforms, plugins en scripts zo vaak mogelijk bij te werken om zwakke punten te ontdekken en te corrigeren.

Wat wachtwoorden betreft, is het ideaal om een complex wachtwoord te kiezen met hoofdletters, kleine letters, cijfers en speciale tekens, maar ook om verschillende wachtwoorden voor elk platform te gebruiken en ze regelmatig te wijzigen.

De keuze van de hostingprovider vormt de basis van de beveiliging van een website. Het is raadzaam om een hostingprovider te kiezen met een hoog beveiligingsniveau. Het gebruik van HTTPS en plugins versterkt ook uw beveiligingsniveau. Bovendien meldt Google tegenwoordig of de site veilig is of niet, en het gebruik van HTTPS bevordert uw SEO-ranking.

Tot slot is het belangrijk om regelmatig back-ups van uw gegevens te maken. Alles-in-één oplossing

Om uzelf te beschermen tegen cyberaanvallen, kunt u ook kiezen voor onze alles-in-één oplossing: de Cyberbox. Hiermee kunt u alle functies bundelen om pogingen tot inloggen, indringing en het onopgemerkt verzenden van gegevens naar buiten te blokkeren.

Het voordeel van onze oplossing ligt in de eenvoud ervan: Skyforce is de enige leverancier en het enige contactpunt voor alle cybersecurity-bedreigingen.

Heeft u vragen? Aarzel niet om contact met ons op te nemen!

Wij zijn bereikbaar van maandag tot zaterdag van 8.00 tot 19.00 uur op 02 899 75 59.

Soortgelijke artikelen